top
logo
Ma 2017. december 12., kedd, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

FOTÓGALÉRIA

KABAI HÍRMONDÓ


Címlap Kabai Nyugdíjasok Baráti Egyesülete
Kabai Nyugdíjasok Baráti Egyesülete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Kabai Nyugdíjasok Baráti Egyesülete
4183 Kaba, Szabadság tér 9. sz.
Tel: 06 20/974-53-05
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Elnök: Gere Gyuláné
Művészeti vezetőnk: Nauner Agárdi Éva

A Nyugdíjas Kör 1997 évben alakult, 2001. szeptember 19-én lett hivatalosan bejegyezve a Hajdú – Bihar Megyei Bíróságon, mint Kabai Nyugdíjasok Baráti Egyesülete. Tagság létszáma ekkor 65 fő ma már, 45 fő többen elköltöztek tőlünk az örök világba. Az egyesület énekelni szerető tagjaiból alakult a „Búzavirág” Pávakör. Kezdetben csak hölgyekből álló népdalkör 2008 – ban férfiakkal is kiegészült. Átlag életkor 73 év.


Céljuk: az egyesület, mint nevében is jelzi elsősorban a kabai nyugdíjasok támogatása, alapvető szociális, kulturális programok kialakításával. E cél érdekébe felvállalja, hogy segít a szabadidő és kulturális programok megszervezésében,képviseli a nyugdíjasok érdeket, továbbá az egyesület közreműködik az egészséges, kulturális élet formálásában, fejlesztésében, aktívan részt vesz a szép város, illetve városkép kialakításában. Az egyesület céljának tekinti továbbá a „Búzavirág” Pávakör munkájának, működésének a segítését. Programjukat együtt a tagsággal előre tervezik meg, hogy mindenki megtalálja magának a megfelelőt. Lelkesen és aktívan vesznek részt vers és prózamondó versenyeken, ügyes kezek kiállításokon, sport vetélkedőkön. Kéthetente találkoznak, szeretetben, együttérzésben egymás megbecsülésével telik együttlétük. Közösen megünnepelik a nevezetes ünnepeket, de mellette az anyák napját, név- és születésnapokat. Szeretnek közösen kirándulni, főzni. A pávakör célja a hagyományőrzés,a felnövekvő utókor számára átörökíteni a régi idők népdalait, hagyományát. Eleinte helyi rendezvényeken mutatták meg tudásukat, de hamar nyitottak a megyei, országos és határon túli rendezvények felé is. A hagyományokat az énekeket népzenei jegyek sokassága teszi gazdaggá és színessé. Ezt kihasználva állítják össze műsoraikat, melyet egész évben szívesen tárnak a közönség elé. 1998 óta rendszeresen megméretteti magát a Pávakör az Országos Népzenei Minősítőkön, egy Ezüst, négy Arany és egy Kiemelt Arany minősítéssel büszkélkedhetnek. Versenyre kel a Vass Lajos Népzenei Szövetség által szervezett versenysorozatban a minél fényesebb eredményekért, Kiváló Arany és Nívódíj tulajdonosai. Nyugdíjas fesztiválok, jótékonysági gálákon, népdalos találkozók színpadán is megfordulnak.

Mottójuk:
Muzsikálni kell, és jól kell muzsikálni, mind magunk, mind mások örömére, sőt valljuk, öröm ott élni, ahol dal és zene van, és ahol ennyien igénylik az ősi szót! Bízunk benne, hogy e nemzeti kincsünket tovább adhatjuk a gyerekeinknek és unokáinknak, remélve Ők is megtalálják örömüket a népdalok szépségében.


Elfogadják baráti klubok meghívását, Ők is szívesen jönnek hozzánk. Örömmel veszik az új klubok ismeretségét is. A szívükbe tavasz van, jókedv, örömök, szeretet, vidámság a problémák mellett is, de így teljes az életük

 

 

 

Módosítás dátuma: 2015. október 15. csütörtök, 12:45
 

Sikeres pályázatok

Hirdetés

VENDÉGEK SZÁMA

Oldalainkat 31 vendég böngészi

bottom
top

bottom

KABA VÁROS HONLAPJA