top
logo
Ma 2017. december 12., kedd, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

FOTÓGALÉRIA

KABAI HÍRMONDÓ


Címlap Szociális intézmények
Szociális intézmények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. április 10. szombat, 12:43

 

Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központ
Kaba, Jókai u. 4.
Tel./fax: 54/461-250
Mobil: 20/958-91-28
Weboldal: www.tamasz.kaba.hu
Intézményvezető: dr. Kaszásné Sarkadi Annamária
Nyitva tartás: hétfő – csütörtök 7.30 – 15.30-ig, péntek: 7.30 – 13.30

 

 


A Támasz Szociális Központ 1997. december 16-án alakult meg. Az intézmény ekkor kizárólagosan Kabán látta el feladatait. négy fő foglalkoztatásával gondoskodtak a gyermekjóléti szolgáltatás, családsegítés, házi segítségnyújtás, étkeztetés biztosításáról. Az ellátott szolgáltatások száma fokozatosan bővül. 2005 tavaszától a Sárréti Többcélú Kistérségi Társulás tagjai között egy egyeztető tárgyalás sorozat kezdődött el, hogy melyik település kivel társul a közös feladatellátás érdekében. Ennek eredményeként Kaba, Báránd és Sáp képviselő-testülete intézményfenntartó társulást hozott létre és megalapította a Támasz Szociális Alapszolgáltatási Központot. Az intézmény székhelye Kaba lett. Mindhárom településen önálló ingatlannal rendelkezik (összesen négy), melyek a helyi önkormányzatok tulajdonában vannak. Az épületek fel vannak újítva, a helyiségek száma, nagysága, berendezése maximálisan biztosítja a feladatellátást. Három gépjárművel rendelkezik, melyek közül az egyik alkalmas kerekesszékben történő utaztatásra. Jelenleg 40 főállású közalkalmazottat foglalkoztatnak, megbízási szerződéssel hét társadalmi gondozót, két pszichológust és egy háziorvost. Munkájukat öt közcélú illetve közhasznú munkás segíti. A szakmai sikereken kívül, a legnagyobb sikert 2007-ben értek el azzal, hogy önfenntartóak lettek tehát egyik önkormányzatnak sem kellett önkormányzati forrást biztosítania az intézmény fenntartásához.

 

Bölcsőde
Kaba, Hajdú u. 7.
Tel.: 20/510-97-87
Weboldal: www.tamasz.kaba.hu
Intézményvezető: Zsófiné Dede Marianna


 

A Támasz Szociális Alapszolgáltatás keretében működik az intézmény, Kaba, Báránd és Sáp közigazgatási területén élők számára biztosítja az ellátást. Két 10-10 fős csoportban folyik a gondozás. Korszerű, életkornak megfelelő táplálkozást, gondosan összeállított étrendet, napi négyszeri étkezést (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) biztosítunk. A jól szervezett, rugalmas, folyamatos napirend, levegőzés, rendszeres gyermekorvosi felügyelet, a jó minőségű játékeszközök, fejlesztő-játékok biztosítják a gyermekek fejlődését. Életkornak megfelelő tanulási lehetőségre, tapasztalatszerzésre, és a megismerő-folyamatok fejlődésére ad lehetőséget.


„Kaba-ház” Idősotthon
Kaba, Cukorgyári lakótelep
Tel.: (54) 522-066
Fax: : (54) 522-067
Weboldal: http://www.idosotthon.hu/kaba-haz-idosotthon
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Intézményvezető: Kaszásné Sári Margit


Az intézmény 1999. október 1-jén  kezdte meg működését. Férőhelyek száma: 55 fő. Kaba város ipari területén, zöldövezeti környezetben működik. Otthonunk az Alföld nagyvárosától, Debrecentől 30, illetve a gyógyvizéről ismert Hajdúszoboszlótól 15 km-re található, csendes, nyugodt zöldövezetben. Az otthon autóval illetve vonattal közelíthető meg, biztonságos parkolási lehetőség adott. Lehetőség van önálló fürdőszobával ellátott apartmanok valamint egyszerűbb elhelyezést kínáló négy ágyas szobák igénybevételére is. Az otthon minden szobája televízió-csatlakozással, telefonnal felszerelt. Étkezőink, a lakók saját teakonyhái, kiskertünk, orvosi rendelőnk mind lakóink nyugalmát és jó közérzetét szolgálják, a 24 órás nővéri és rendszeres orvosi ellátás mellett. Az otthon egész területén betegfigyelő és nővérhívó rendszer működik. Az ország minden területéről érkező lakó elhelyezhető, nincs területi korlátozás.
 

Módosítás dátuma: 2017. november 28. kedd, 08:09
 

Sikeres pályázatok

Hirdetés

VENDÉGEK SZÁMA

Oldalainkat 30 vendég böngészi

bottom
top

bottom

KABA VÁROS HONLAPJA